Kroegen

in Enschede

‘t Bolke
Molenstraat 6-8
Gay bar met daarnaast de op één na grootste (cap. ca 700) gay disco van Nederland. Veel engelse, Duitse en Nederlandse muziek. In de disco op zaterdag alleen house. Publiek is van 17 to 70 jaar oud.

‘t Gat in de Markt
Oude Markt 13
Deze kroeg is gevestigd in het voormalige openbare toilet onder de markt. Nu stamkoeg voor de corps-studenten.

Bolwerk
Stadsgravenstraat 49-51
Veel theatermensen, journalisten en werklozen bezoeken dit rustige café.

De Beiaard
Oude Markt 22
Bierspecialiteitencafé voor iedereen. Van jong tot oud, van student tot autochtoon, iedereen probeert hier een biertje. Met poolbiljart, drie dartbanen en een mini jukebox.

De Geus
Oude Markt 2 11
Een bij de Alliantie van Bier Tapperijen (ABT) aangesloten bierproeverij. Gezellig café, waar veel studenten komen. Stamkroeg van veel disputen.

De Kikker
Stadsgravenstraat 15
De meeste bezoekers zijn studenten en luisteren hier naar hip hop en funk. Modern interieur. Elke laatste zondag van de maand is er een jamsessie.

De Pimpelaar
Oude Markt 14
Veel studenten, zowel de jongerejaars als de ouderen en zelfs afgestudeerden. Veel disputen gebruiken deze kroeg voor hun borrels.

Graffity
Oude Markt 6a
Western of Mexicaans aandoende grote kroeg. Met tafeltjes op een balustrade. Mogfelijkheid tot het eten van Mexicaanse gerechten. Iedere vrijdag een live band, vooral funk en blues.

Grand Café
Oude Markt 5
Enorm grote kroeg met drie bars. Veel studenten komen hier. Tafels met bordspellen er op geschilderd, van schaken tot halma. Elke dinsdag een band.

Poort van Kleef
Oude Markt 9
Alle soorten mensen komen in dit echte oudbruine café, waar kleedjes op tafel liggen.

Riche
Oude Markt 11
Echte studentenkroeg, waar veel borrels worden gehouden. Met speciale studentenbierkaart. Regelmatig optreden van een band.

Vestingbar
Bastille UT
Bar op de campus van de UT, die de functie van café en disco vervult voor de dorstige student.

DansCafe de 7e Hemel
Stadsgravenstraat